Instructie en Opleiding

Op woensdag 10 juli, van 19.30 tot 21.00, hebben we het wedstrijdbad van het Boschbad tot onze beschikking om met skiffjes te oefenen in het weer in de boot klimmen nadat je omgeslagen bent. Je kunt je vanaf nu tot 7 juli 20:00 aanmelden via het inschrijfmenu op de website.

De kosten bedragen € 8 per deelnemer, voor alle leeftijden. Een Boschbad abonnement is helaas niet geldig voor deze activiteit. Je ontvangt een tikkie om dit bedrag over te maken.

Iedereen die gaat skiffen zou eigenlijk aan deze oefeningen mee moeten doen. Als je tijdens een normale training per ongeluk omslaat, is het de bedoeling dat je zo snel mogelijk weer vanuit het water in de boot klimt. Zeker als de temperaturen weer wat lager worden is het belangrijk dat je snel het water uit bent. In het zwembad kun je dit in de boot klimmen oefenen met een aangename watertemperatuur.
Ook als je al eerder aan deze oefeningen meegedaan hebt is het goed om dit weer te herhalen. Als het er echt op aan komt, moet het in de boot klimmen een automatisme zijn.

Om vanuit het water in de boot te klimmen, moet je natuurlijk wel eerst in het water belanden. Je kunt natuurlijk een duik vanaf de kant nemen. Maar het is wel zo leuk om ook eens uit te proberen wat je allemaal nog met een skiff kunt doen zonder dat die omslaat. Denk bijvoorbeeld aan rechtop in de boot staan, met beide handen in de lucht. Of op het water de riemen omwisselen. Misschien heb je zelf ook nog wel leuke ideeën voor een evenwichtsoefening.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Volgende Instructie/Opleiding

wo, 10-juli - 19:30 ~ 21:00
Skiff oefeningen in het Boschbad