Griftiaan

De Griftiaan redactie zal regelmatig stukjes op het ledengedeelte van de website plaatsen onder het kopje Griftiaan.

Dezelfde items als in de voormalige pdf-versie zul je vinden op de website, te denken aan:

  • verenigingsnieuws
  • ons roeiwater
  • vloot
  • wedstrijden
  • toertochten
  • jeugdroeien
  • coach tip
  • roeien in.....
  • geef de riem door
  • ploegen-nieuws

Omdat we middels de Griftiaan een platform willen bieden waar alle leden actuele informatie in kunnen terug vinden, nodigen wij iedereen uit om zoveel mogelijk nieuws met ons te delen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het hoeft dus geen kant en klaar verhaal te zijn. Wij maken er een artikel van en plaatsten dat in de Griftiaan.

Holland Colours Apeldoorn (HCA) heeft het personeel, in het kader van duurzame inzetbaarheid, in de gelegenheid gesteld om een roeiclinic te volgen en dat leek mij wel wat 😊. RV de Grift verzorgt roeilclinics en zo kwam het dat ik op woensdag 17 Mei samen met 6 andere collega’s op het terrein van RV de Grift werd verwacht.

Aangekomen trof ik enthousiaste roeiers en een gezellig zitje met koffie, thee en koekjes. Na een korte kennismaking was het tijd om op het droge te oefenen op een ergometer. Er stonden twee apparaten voor ons klaar en zo konden wij op het droge proberen wat er straks op het water van ons verwacht werd.

Op 10 mei is er door de Grift een Clinic voor Holland Colours georganiseerd.
Zeven belangstellenden hadden zich hiervoor opgegeven.

Heb jij wel eens een hele training gehoord dat je niet moest diepen maar lukte het maar niet om te verbeteren?

Afgelopen zondag, en frisse middag, hebben de deelnemers van de RI-1 cursus geleerd hoe dit ook zou kunnen komen door het afstellen van de boot in plaats van de roeier.

De Midwinter Marathon, het grote jarlijkse hardloopevenement, heeft een grote schare trouwe vrijwilligers, maar kon voor de zondag 5 februari nog wel wat extra handjes gebruiken en had bij de Grift aangeklopt voor hulp. Maar liefst 12 mensen hadden zich ingeschreven om te helpen.

We zijn trots op deze beginnersgroep, laat Nelleke weten.

Ondanks het erbarmelijke weer, regen, koude en wind, waren deze beginners niet te stuiten en gingen vol goede moed op pad.

Hulde aan deze stoere beginners of beter gezegd: BIKKELS.

30 november jl zijn Roel en ik bij Jan van Alphen op bezoek geweest. Jan is één van de oudgedienden van onze roeivereniging. Hij heeft veel leden les gegeven. Jan is een roeier vanaf zijn studententijd en heeft geroeid in Leiden.

Het resultaat van 2 uurtjes troep verzamelen

Op 17 september was het weer World Cleanup Day. Met elkaar zoveel mogelijk troep opruimen.

Dit jaar deden er aan het troeproeien 17 Griftleden mee. In roeiboten, rubberboten,  een aluminium boot van het waterschap en langs de kant zijn we met elkaar weer goed bezig geweest. Het resultaat mocht er weer zijn! Autobanden en -wielen, een roadblock en heel veel blikjes werden uit het water gevist en van de kant geraapt.

Op 14 september was het weer feest op en om ARV de Grift.....

Vandaag is de beginnerscursus weer van start gegaan.

Benen, rug, armen: het prille begin en ......

Op 13 augustus in de tropische zon zijn 6 kandidaten opgegaan voor hun roeiexamen.

Lia voor haar eerste skiff examen, skiff 3. Mirjam ook voor skiff 3, evenals Marleen en Mariët.

Verder is Norbert geslaagd voor zijn C2. Zowel Norbert als Bea hebben ook hun theorie examen gedaan, buiten in de schaduw onder het toeziend oog van de exminator.

Tot slot heeft Bea ook nog haar stuurexamen afgelegd.

De uitslag....allen geslaagd!

Trots en met een diploma in de hand weer huiswaarts, na een verfrissende duik in het Kanaal.

 examenzwemmen

Omat wij het plan hadden deze zomer naar Florida te gaan, heeft Jos Mens (bekend van de matcie en de beginnersgroep Titanen) ons er op gewezen om contact op te nemen met zijn zoon Arnaud. Arnaud is lid van de Miami Beach Rowing Club.

Toen onze plannen definitief waren heb ik Arnoud een berichtje gestuurd. Hij reageerde direct enthousiast en er werden er twee dagen met potlood in de agenda gezet.

Onlangs is de Fruytierschool op bezoek geweest voor de inmiddels traditionele roeiclinic.

Ca. 26 leerlingen hebben kennis gemaakt met het roeien op het Apeldoorns kanaal.