Jeugd-roeien

Jeugd-roeien

Junioren kunnen in principe jeugd instructievanaf 12 jaar lid worden, maar soms zijn kinderen al op hun 10e of 11e lang genoeg (groep 7 of 8).
De minimale lengte is ca 1.4 m.

Na een instructie-periode is het bijv. mogelijk om met je ploegje mee te gaan doen aan de regionale competitie.

De jeugd roeit op dinsdagavond om 19 uur en op zaterdagmorgen om 10:15 uur bij het Marchantpunt.

Naast het roeien worden er voor de jeugd af en toe gezellige activiteiten georganiseerd.

Voor meer informatie kun je contact opnemen metDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wat belangrijk is om te weten:

  • Neem altijd droge kleren mee als je gaat roeien!!’ Het water is koud. En in het water terecht komen, doordat je uitglijdt vanaf de kant of dat je omslaat met de boot, kan altijd gebeuren. Als je met natte kleren naar huis moet fietsen, raak je behoorlijk onderkoeld.
  • ‘Zorg dat je bril met een koordje om je nek vast zit.’ Als je bril in het water terecht komt, dan ben je deze kwijt.
  • Als je lang haar hebt, is het verplicht om je haar in een staart te hebben en met een pet of haarband kortere haren uit je gezicht te houden.’ Met haren in je gezicht heb je onvoldoende zicht en is het niet mogelijk om goed te roeien en te sturen.
  • ‘Het dragen van een geel shirt of trui is verplicht.’ Door het dragen van een onbedekt geel shirt of trui, ben je zichtbaar voor andere roeiers op het smalle kanaal en zie je zelf andere roeiers ook veel eerder. De jeugd van De Grift heeft een geel shirt als (wedstrijd)tenue. In de maandelijkse nieuwsbrief wordt aangegeven hoe dit shirt aangeschaft kan worden.

Het jeugd coach-team

 

Jeugd-team 2012:

Jeugd-team 2012

 

 

Na een lange rit naar Assen, begon op 13 mei de jeugd roeiwedstrijden bij de Asser roeiclub.