Roeien

Roeien

ARV de Grift maakt het mogelijk om in verenigingsverband te roeien op het Apeldoorns kanaal. Vanaf 12 jaar tot op hoge leeftijd is de roeisport een uitstekende manier om zich te bewegen en in conditie te blijven.

toertocht Vaassen

Meer informatie over de roeisport in het algemeen is te vinden op de KNRB site. KNRB; roeien, dat doe je!

Binnen de vereniging zijn een aantal groepen terug te vinden:

  • junioren
  • sportroeiers
  • fifty-fit
  • toer-roeiers
  • wedstrijd-roeiers
  • marathon-roeiers
  • instructie & opleiding

Leden zijn in 1 of meerdere groepen actief. Roeien kun je individueel en in groepsverband doen. Ploegen maken zelf afspraken wanneer en waar zij gaan roeien. Er is voldoende, maar niet oneindig veel roeimateriaal beschikbaar. Daarom kun je ook een boot vooraf reserveren (via het internet).

De Grift maakt sinds 1 januari 2012 gebruik van een Nood-locatie gelegen op het terrein van de BMX Apeldoorns: het Marchantpunt. Dit Marchantpunt ligt direct bezuiden de Marchantdam en maakt het mogelijk om het kanaal richting Dieren (ca 19 km), zowel als vanaf een vlot aan de noord-zijde van de Marchantstraat richting centrum Apeldoorn te roeien.

Samen met de gemeente Apeldoorn willen wij een eigen locatie vinden, direct aan het kanaal gelegen met de mogelijkheid om richting Dieren te kunnen roeien. Als deze locatie dichtbij de Marchantstraat komt te liggen, zou dit het roeien in het stuk kanaal door het centrum van Apeldoorn ook tot de mogelijkheden behoren.

Het is vanzelfsprekend dat, zoals bij de meeste sportverenigingen, de organisatie, instructie, materiaalonderhoud en vele andere zaken in handen van de leden is.

Meer informatie is via menu keuzes onder het kopje "Roeien" terug te vinden.

Alle documenten van de commissie staan op een gedeelde OneDrive locatie, beheerd door de secretaris vd commissie

OneDrive AccoCie-folder

Het KNRB jaaroverzicht 2021 is beveiligd met een wachtwoord. Je kunt het overzicht inzien met het volgende wachtwoord: @KNRB2021

 KNRBoverzicht2021

 

Vrijdag 9 april was het dan zover. Door de corona maatregelen was roeien maar beperkt mogelijk dit voorjaar. De nieuwe dubbeltwee die reeds op 18 februari was geleverd, is op 9 april door Mariƫlle gedoopt.