ARV de Grift

Vereniging

De Apeldoornse Roeivereniging de Grift is in januari 2007 opgericht. De leden van het eerste uur hadden reeds in mei van dat jaar een loods met een 10-tal boten georganiseerd. Dat was toen in een tijdelijke loods op het terrein van Kanaal Zuid 54 (tot eind 2011).

Inmiddels is het aantal leden gegroeid tot ongeveer 100 en hebben wij ook het aantal boten uitgebreid.

De Grift heeft nu een 'noodloods' in de vorm van een viertal containers die op het BMX terrein (Kanaal Zuid 130, ten zuiden van de Marchantstraat) staan. Van hieruit is het mogelijk het kanaal tot de sluis in Dieren te bevaren. Het betreft hier circa 19 km aan roeiwater. Er liggen ruim 20 boten op deze locatie. Wij zijn al een tijdje (sinds 2007) bezig om met de Gemeente samen een geschikte locatie voor de roeivereniging te vinden. Begin 2021 heeft de Gemeente het Noordelijke deel van het BMX met een uitbreiding richting Marchantstraat aangewezen. Om een accommodatie te kunnen neerzetten is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. De procedure daarvoor is begin 2021 in gang gezet.

Binnen de roeivereniging zijn zowel mensen te vinden die recreatief roeien, als mensen die nationale wedstrijden of toertochten roeien. Er wordt geroeid in ploegverband, individueel of middels een inloopuur. De roeisport kan beoefend worden vanaf 12 jaar tot in de 80. Ook binnen De Grift zijn er mensen van verschillende leeftijden te vinden. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse RoeiBond (KNRB).

De Grift beschikt over boten van het type skiff (éénpersoons), twee of vier. Deze kennen zowel een uitvoering voor beginners als voor geoefende roeiers. Bij de meeste boten wordt gebruikt gemaakt van 2 riemen per persoon (scull). Een enkele boot is uitgerust als boord-boot (één riem per persoon).

De vereniging draait volledig op vrijwilligers. Voor het goed reilen en zeilen zijn er naast een bestuur diverse commissies in het leven geroepen (bv. PR-commissie, Roeicommissie). Elk lid is welkom om hierin zitting te nemen.

De roeivereniging organiseert diverse activiteiten om het roeien te stimuleren en te verbeteren, alsook voor de gezelligheid. Hierbij valt te denken aan conditietraining in de winter, skiff-instructie, clubkampioenschappen en maandelijkse borrels. In de maanden april en oktober vindt er jaarlijks een Open Dag plaats.

Het aantal leden, boten en roeiplaatsen is te vinden met de menu optie De Grift informatie.

Meer informatie over de vereniging is te vinden via de menu-opties aan de linker kant.

Bank rekening NL98 RABO 01308.43.725 t.n.v. Apeldoornse Roeivereniging `De Grift`

Zaterdag 18 maart is het weer Landelijke Opschoondag. Tijdens deze opruimactie geven inwoners in heel Nederland het land een grote schoonmaakbeurt. Kijk voor meer informatie op nederlandschoon.nl

Wij willen onze bijdrage leveren door het kanaal en haar oevers een schoonmaakbeurt te geven. Vanaf het water en vanaf de kant werken we samen om zoveel mogelijk troep uit het kanaal te halen. En naast het zwerfafval zullen we ook grote takken uit het water verwijderen zodat onze boten niet meer in aanvaring komen met die takken. Onze ambitie is om tot de brug met de buis te komen. Wat kun jij bijdragen?

Zaterdag 17 september is het weer World Cleanup Day. In 180 landen geven vrijwilligers onze planeet die dag een grote schoonmaakbeurt. Kijk voor meer informatie op https://www.worldcleanupday.nl

Wij willen onze bijdrage leveren door het kanaal en haar oevers een schoonmaakbeurt te geven. Vanaf het water en vanaf de kant werken we samen om zoveel mogelijk troep uit het kanaal te halen. Onze ambitie is om tot de brug met de buis te komen. Wat kun jij bijdragen?

3e lustrum ARV de Grift

Even om het geheugen op te frissen: op 4 januari 2007 is ARV de Grift opgericht, vandaag precies 15 jaar geleden. Dit betekent dat we dit jaar ons 3e lustrum vieren!
Een 15-jarig bestaan…dat is een mooie aanleiding voor bijzondere (roei-)activiteiten. Wat we precies gaan doen blijft nog even een verrassing. Houd daarom onze website en facebook pagina goed in de gaten.

En, heb je zelf ideeën voor een leuke lustrumactiviteit, laat het dan de lustrumcommissie weten. Je kunt Hessel, Jantien en Kees een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. sturen of je spreekt hen persoonlijk aan.

Hopelijk kunnen we dit lustrumjaar afsluiten met een feest in onze eigen accommodatie!

Verenigings activiteiten

Geen evenementen