Roeien

Roeien

ARV de Grift maakt het mogelijk in verenigingsverband te roeien op het Apeldoorns kanaal. Roeien is een uitstekende manier om te bewegen en in conditie te blijven: vanaf 12 jaar tot op hoge leeftijd.

toertocht Vaassen

Meer informatie over de roeisport in het algemeen is te vinden op de KNRB site. KNRB; roeien, dat doe je!

Binnen de vereniging zijn de volgende groepen actief:

  • Junioren
  • Recreatieve of sportroeiers
  • Toerroeiers
  • Wedstrijdroeiers
  • Marathonroeiers
  • Beginners (instructie & opleiding)

 

Leden zijn in één of meerdere groepen actief. Roeien kun je individueel en in groepsverband doen. Ploegen maken zelf afspraken wanneer en waar zij gaan roeien. Er is voldoende roeimateriaal beschikbaar. Het reserveren (=afschrijven) van boten gaat via het afschrijfsysteem op de website.

De Grift maakt sinds 1 januari 2012 gebruik van een nood-locatie, gelegen naast het terrein van de BMX-Apeldoorn, direct bezuiden de Marchantdam. Vanaf de vereniging is het mogelijk helemaal naar Dieren te roeien, ca. 19 km.

De gemeente heeft in oktober 2018 de huidige locatie aangewezen om een eigen accommodatie te realiseren. Inmiddels is het terrein bouwrijp gemaakt; de containers met boten zijn tijdelijk langs het kanaal geplaatst en wij verwachten halverwege 2023 te kunnen beginnen met bouwen.

Het is vanzelfsprekend dat, zoals bij de meeste sportverenigingen, de organisatie, instructie, materiaalonderhoud en vele andere zaken in handen van de leden is.

Meer informatie is via menu keuzes onder het kopje "Roeien" terug te vinden.

Zaterdagmiddag 12 november is het dan zover: met acht roeiers van de Grift maken we ons op om naar Zutphen te vertrekken waar we verwacht worden bij Isala. De meesten van ons zijn dit jaar gestart met roeien en wordt dit onze eerste ervaring om te roeien op een rivier met stromend water. Leuk en spannend. De fibes voelen wat als een schoolreisje.

De beschrijving van de Beginnerscursus van week tot week is hier te vinden.

De theorie is te vinden in het Informatie Boekje.

Hier zijn ook linkjes te vinden naar filmpjes en andere info op het internet.

Op deze dag is er een aanleiding voor een klein feestje. De Hemelse Beek (een van onze twee Carl Douglas skiffs) is op deze dag 30 jaar geleden opgeleverd. In de boot zit een klein plaatje met de datum 30-10-1991. De skiff is in 1991 door Proteus Eretes nieuw gekocht en werd daar als Blame it on the boat gedoopt. In 2017 heeft ARV de Grift de boot van Proteus overgenomen en herdoopt naar Hemelse Beek. Bij ons is het een van de meest afgeschreven boten.

Tijdens het feestje hebben we ook even gekeken wat de opleverdatum was van onze andere Carl Douglas skiff, de Paradijsbeek. Die bleek op 29-10-1988 opgeleverd te zijn en is nu dus al 33 jaar oud.

De eerstvolgende Onderlinge wedstrijd is op zondag 14/11! Voor skiffs, dubbeltwee en C-vier. Bij voldoende deelname ook gladde-4!

Het KNRB jaaroverzicht 2021 is beveiligd met een wachtwoord. Je kunt het overzicht inzien met het volgende wachtwoord: @KNRB2021

 KNRBoverzicht2021

 

Vrijdag 9 april was het dan zover. Door de corona maatregelen was roeien maar beperkt mogelijk dit voorjaar. De nieuwe dubbeltwee die reeds op 18 februari was geleverd, is op 9 april door Mariëlle gedoopt.