Toer-roeien

Op vrijdag 14 juni om 9.00 u.stapten Gerrit en Pauline, Jantien en Willem in de auto bij Bea.

Op weg naar de A1…………file….. we hadden ruim tijd maar door een ongeluk thv Hoevelaken duurde het wat langer en kwamen we uiteindelijk om half elf aan bij RV de Eem in Baarn. We werden ontvangen door Cita ,met een kop koffie, en zij hielp ons daarna onze C4 de Fluitzwaan klaar te maken. 

Een bewolkte grijze lucht, flink wat wind en dus ook beste golven, maar het vooruitzicht van het mooie landschap, de weidsheid en rust van de omgeving, deed ons vrolijk en welgemoed instappen.

Willem op stuur, Pauline op boeg, Gerrit twee , Bea drie en Jantine op slag -4.

Mooi breed water, geen bijgeluiden van auto’s langs het water. Brede rietkragen met vogels en vogelgeluiden die we leerden (her) kennen dankzij onze vogelaar Gerrit.

Weinig pleziervaart, of vrachtschepen. Wel kwam de fietsboot(taxi) van Amersfoort naar Baarn voorbij, en op het laatst nog een hele grote  zandschuit. Ter hoogte van RV Hemus  was er meer roei en skiff verkeer, Leuk!!!

Na ongeveer een half uur hebben Willem en Jantien gewisseld op het water. Soepel!!

Vervolgens bij Hemus even aangelegd om koffie te bestellen voor de terugweg en weer te wisselen. Nu kwam Gerrit aan stuur, die een pittig stukje voor de boeg had, langs  de woonarken en schepen bij Amersfoort, oude fabrieken, waaronder de Prodent fabriek. Een stukje voor de koppelpoort rondmaken, en weer dezelfde route terug. Aanleggen bij RV Hemes voor de bestelde koffie en onze broodjes verorberen. Gezellig zitten in het mooie clubhuis, en ideeën opdoen voor ons nieuwe, in aanbouw clubhuis.

Door….. Getost wie het volgende stuk zou sturen, dat werd Pauline. Het laatste korte stukje was voor Bea, een makkie, maar ja die moest ook de auto nog terug naar Apeldoorn sturen  (-;

Bijna bij Baarn en de Roeivereniging, zagen we de buien vanaf Amersfoort aan komen. De wind hielp een handje mee en zodoende werden we toch nog een beetje nat toen we aanlegden. 

Geholpen door Cita konden we de Fluitzwaan weer snel terug leggen in het botenhuis.  Door de regen zijn we  vergeten om met de boot een foto te maken . Dus … een foto zonder boot.

Een lekkere kop thee en na klets in het clubhuis, en toen weer in de auto richting Apeldoorn. Ook nu weer een (kleine ) file.

Een mooie dag, lekker geroeid, gezellig clubje, mooie tocht, (voor Gerrit en Paulien de eerste, maar ik begreep vast niet de laatste), dus op naar de volgende . Willem bedankt weer voor het organiseren.

De Eem 1

De Eem 2

Volgende Marathons

za, 5-okt - 09:00 ~ 13:00
53e Rheinmarathon

Volgende Toertochten

zo, 20-okt - 09:00 ~ 16:00
Pannenkoekentocht