Toer-roeien

Aan fanatiekelingen geen gebrek afgelopen woensdag bij het rondje Dieren. Twee vieren, 2 dubbels en 2 skiffs deden mee. Met een secuur opgesteld startschema, was het streven om alle boten weer rond 21.30 uur in Apeldoorn terug te laten keren.

Vol gezonde spanning werden de boten klaargemaakt. Uiteraard met genoeg flessen water en de nodige gezonde koolhydraten bepakt. Bij de start klonken de aanmoedigingen enthousiast over het water.

Als eerste vertrok de Dubbelbeek met Astrid en Stephanie. Zij werden niet meer ingehaald. Een  nieuw clubrecord werd neergezet.

Daarna vertrokken de skiffs. Eerst Ger in de Hemelse Beek. Hij zette gecorrigeerd zijn tweede beste tijd neer in de skiff. Toen Michiel, die helaas al snel door een blessure aan zijn arm weer terug moest keren.

De Rietbeek volgt met Ad, Tom, Nelleke, Ted en debutant Gertrude. Er wordt gestart met 23 slagen per minuut, later opgevoerd naar 25. Iedereen beet zich vast, bruggen werd strak genomen (en soms ook helemaal niet ?), er werd gewisseld op het water, in Dieren werd zo snel mogelijk rondgemaakt onder commando van Ted. Fanatiek en zonder morren werd er door gebikkeld. Weer terug bij het vlot in Apeldoorn werd het laatste beetje kracht er nog uit geperst met een knappe versnelling. En met weer een clubrecordresultaat (C4 met 2 dames) 3h27men24s.

Dan volgt de nieuwe Beek met Johan en Dirkje en 3 gastroeiers van Daventria. Na een lesje “liggen en slippen” zakte de bruggenangst. Hun terugweg ging met een straffe 13 minuten sneller dan de heenweg. 

Ondanks dat Rik niet tegen de hitte kan en de Veldhuizerspreng verkeerd opgeriggerd was, werd de snelste tijd neergezet door de laatste starters: Rik en Gerwin. Not totally amused kwamen zij aan bij het vlot. Dat roeit natuurlijk niet lekker!

Dit mocht de pret niet drukken voor de hele goeie borrel met lekkers die Ad voor ons had klaarstaan. Even gezellig na kletsen en ervaringen te delen over deze zeer geslaagde editie van Rondje Dieren. Plannen voor de volgende keer werden alweer gesmeed.

Wil je de uitslagen nog eens nazien? Tom heeft ze alweer bijgewerkt: uitslagen.pdf

dieren 2023 1

dieren 2023 2

dieren 2023 3

Volgende Marathons

Geen evenementen

Volgende Toertochten

zo, 22-okt - 08:00 ~ 17:00
Pannenkoekentocht
za, 11-nov - 18:30 ~
Lichtjestoer
vr, 29-dec - 08:00 ~ 17:00
Oliebollentocht