• mosterd-2023-1p.jpg
  • P1030816_2.png
  • NwBouw210520.png
  • 50311645703_4465f4a1e0_p2.jpg
  • DSC_2813_ps.jpg
  • 29099296718_3623ede526_p.jpg
  • kanaal1.JPG

Mag ik roeien ?

Agenda - de Grift

Vorige maand Vorige dag Volgende dag Volgende maand
Per jaar Per maand Per week Zoeken Ga naar maand
Hart van Holland  
Marathon/Toertocht   
Zaterdag, 08 April 2023, 06:00 - 20:00
 - - Hits : 94  

Op zaterdag 8 april vindt de Hart van Holland roeimarathon weer plaats. De marathon van 90 km start en eindigt in Utrecht. Vanwege de openingstijden van de sluis, moet er al vroeg gestart worden (uiterlijk 7 uur vertrek van het vlot) en moet er goed doorgeroeid worden om voor de laatste schutting weer in de stad te zijn.

De trajecten tussen de vereniging in het zuiden van de stad en de Weerdsluis in het centrum worden vrij rustig geroeid. Alle deelnemende boten worden tegelijk geschut. De start is bij het verlaten van de Weerdsluis. Dan gaat de route over de Vecht naar Breukelen. Daar wordt de tijd even stilgezet, want we moeten door een smal vaartje naar het Amsterdam-Rijnkanaal om dat kanaal over te kunnen steken. Altijd spannend of er grote boten aankomen en hoeveel golfslag er staat. Bij de Portengense brug start het tweede tijdtraject. Over de Grote Heicop, de Geer, de Heinoomsvaart en de Kromme Mijdrecht komen we op de Amstel uit, waar we even bakboord uit gaan om bij RV Michiel de Ruyter te kunnen pauzeren.

De derde etappe start bij RV Michiel de Ruyter. Over de Amstel varen we naar Ouderkerk aan de Amstel, waar we de Bullewijk op varen. Over de Holendrecht, het Abcoudermeer, de Angstel en de Nieuwe Wetering komen we weer bij het Amsterdam-Rijnkanaal uit. Hier wordt de tijd weer stilgezet om het kanaal veilig over te kunnen steken.

In Nieuwersluis komen we na een klein stukje varen weer op de Vecht uit. Daar start de vierde en laatste etappe. Door Breukelen en Maarssen gaat het weer richting Utrecht. Aan de rand van de stad, bij de J.M. de Muinck Keizerbrug is de finish. Daarna is het nog een paar kilometer naar de Weerdsluis, en vanaf de Weersluis nog een half uurtje terug naar URV Viking.

Bij URV Viking wacht een lekkere warme maaltijd. En de snelste ploegen in de verschillende categorieën worden getrakteerd op een lekkere taart!

Locatie : URV Viking
Contact : Hessel Tacoma