Dauwtrap roeitocht op Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag 9 mei organiseert de Midweekroei-commissie weer de bekende roei-dauwtraptocht naar De Kribbe (ter hoogte van Wilp), waar wij roeiers van Isala uit Zutphen ontmoeten om gezamenlijk te ontbijten.

Van A3 naar A2

Ook dit jaar is er weer gelegenheid om je skiffkwaliteiten te verbeteren. Maartje Mostard, Anja van der Keijl, Christiaan ter Veen en Marjolein Snippe zijn bereid om daarvoor de instructie te verzorgen. Bij Marjolein, Anja en Christiaan is daarvoor nog ruimte voor elk 3 cursisten. Zij maken de week na 28 april zelf afspraken met de cursisten over tijdstip en duur van de cursus. Opgeven kan via Mijn Daventria tot en met 28 april.

Verwisselbare stuurschoenen

Sinds kort hangt er aan de achterkant van het dubbele riemenrek een schoenenschap waarin verschillende maten schoenparen zijn gezet. Deze schoenen zijn bestemd voor gebruik op de stuurplekken van de volgende boten: Dubbelop, Tweet, Duo Volente2 en de Florens Radewijns. Op de voetenborden van de stuurplekken in deze boten zijn (of worden binnenkort DV2) zogenaamde Batlogic-platen aangebracht waarop de nieuwe schoenen kunnen worden geklikt.

MWR Toertocht Amsterdam & Amstel

Vrijdag 26 april zijn we met midweekroeiers van Daventria te gast biij Roeivereniging RIC aan de Amstel in Amsterdam. We maken een toertocht in wherries door de stad ten oosten van het centrum en na de lunch over de Amstel richting Ouderkerk. De route zal ongeveer zijn zoals RIC die volgt op de Landelijke Midweekroeidag van 6 juni (voor wie op 26 april niet kan). Wij roeien een ingekorte versie, omdat het de dag voor Koningsdag  op de grachten best al druk kan zijn. RIC heeft als regel dat er per boot een stuurman / begeleider van de roeivereniging meegaat, voor de veiligheid én de Amsterdamse verhalen.

Let op: drukte op de IJssel en de Hank

Zaterdag 6 april zijn er van 10:30-12:30 veel boten die van de IJssel naar de Jachthaven varen. Dit in verband met terugkeer van boten vanuit de winterstalling naar de jachthaven.