Eerste prijs Eilandspolder- en Purmermarathon26 Roeiboten hebben zondag 22 mei deelgenomen aan de Eilandspolder- en Purmermarathon.

Een tocht over 80 km of 58 km (23 ploegen) door het fraaie landschap van Noord-Holland. Vanaf Zaandijk richting het noorden en terug via Purmerend, langs Volendam en weer via Purmerend naar Zaandijk.
De Grift heeft meegedaan met 1 boot en is als eerste in zijn veld geëindigd.

Voor ARV De Grift hebben 3 koppels in estafettevorm de 80 km geroeid. Hessel + Marjan, Annelies + Bas en Kätheli + Gerrit. De route was nauwkeurig voorbereid door Hessel zodat vooraf precies bekend was waar de wissels zouden plaatsvinden en iedereen evenveel kilometers moest roeien.

Impressie Eilandspolder- en PurmermarathonIn een totale tijd van 8 uur en 20 minuten is de afstand afgelegd inclusief 8 wissels. Een gemiddelde snelheid van circa 10 km/h. Een fraaie prestatie zeker gezien de harde wind (windkracht 5-6) op grote delen van het traject. Maar de temperatuur was goed, het was droog en de zon scheen zo nu en dan.Kortom, een leuke dag met Blik als beloning (meer foto's op Picasa - klik hier)

Namens de gehele ploeg

Gerrit