Eerste prijs Mixed-C2* Hart van Holland 2011URV Viking organiseerde op 16 april voor de 15e keer de Hart van Holland marathon. Een wedstrijd van Utrecht naar Uithoorn en terug via Abcoude over 70 km plus 20 km 'oproeien'.

In het Mixed C2* veld wist de De Grift/Daventria combi beslag te leggen op de eerste plaats. De ploeg bestond uit Hessel, Monique, K├Ątheli, Tom (de Grift), Huib en Nelleke (Daventria). Zij roeiden de afstand in estafette vorm.
Grift/Daventria combi tijdens Hart van Holland 2011
Tegen 7 uur 's ochtends was het vertrek vanaf het vlot bij Viking in Utrecht voor het eerste traject door de stadssingels van Utrecht, via de Weerd sluis naar het startpunt in Utrecht Noord. Om kwart voor negen startte het eerste team voor het eerste dele van de wedstrijd. Ze hadden er meteen goed de vaart in en wisten vele ploegen in te halen. Het eerste wedstrijdtraject liep tot Breukelen. Daar moesten vervolgens een heel smal grachtje en het Amsterdam-Rijnkanaal gepasseerd worden, en twee kilometer verderop nog een brug die zo laag is dat je daar zelfs met een roeiboot niet onderdoor kunt. Direct na die brug begon het tweede wedstrijdtraject, dat liep tot roeivereniging Michiel de Ruyter in Uithoorn. Vanaf Michiel de Ruyter voerde het derde wedstrijdtraject over de Amstel en Waver naar Abcoude en vanaf daar over de Angstel naar Nieuwersluis. Vlak voor het Amsterdam-Rijnkanaal eindigde deze etappe. De laatste wedstrijdetappe voerde vanaf Nieuwersluis via Breukelen en Maarssen weer terug naar Utrecht, waarna de laatste 8,5 km nog in rustig tempo teruggeroeid konden worden.
Grift/Daventria combi vlak voor de finish
Voor de Grift was dit de eerste keer dat een ploeg aan de Hart van Holland marathon meedeed.

Meer informatie is hier te vinden.