Griftiaan

Maar hoe doe je dat in deze Coronatijd? Petra en Nelleke hebben er een oplossing voor gevonden.

Proost! Op het nieuwe jaar en de 14e verjaardag van De Grift.

Ondanks de beperkingen waar we allemaal mee te maken hebben, zijn er toch prachtige momenten tijdens het roeien op ons Kanaal.

De beuken en eiken staan er prachtig bij en met een klein zonnetje levert dit mooie plaatjes op.
(dankjewel Arjen!)

In de Stentor was onlangs een verslag te lezen over de actie van ARV de Grift die aansloot bij de landelijke Cleanup day.
In de digitale versie is ook een interview met Hessel te beluisteren.
Hieronder een weergave van het artikel in de Stentor:

“Hessel Tacoma van de Apeldoornse Roeivereniging viste al eens een matras uit het Apeldoorns Kanaal. En hij gleed een keer in volle vaart op een kliko die in het water dreef. ,,Dat was een aardige schade.”

Geslaagde Open Dag ARV de Grift!

Over belangstelling had de Grift tijdens de Open Dag van 29 augustus niet te klagen.
Tussen 10 en 11 uur waren de nodige voorbereidingen getroffen, zoals het ophangen van de Verenigingsvlag, het inrichten van het terras, het ophangen van slingers, het schoon bezemen van het botenterrein, het neerzetten van de ergometers en het plaatsen van de bak.
Al meteen om 11 uur kwamen de eerste belangstellenden aanfietsen.

Veel nuttige informatie kon op papier worden mee gegeven.
Aansluitend is er weer roei instructie gegeven op de ergometer, in de bak en uiteindelijk in de boot, waarbij er direct al aardig mee geroeid kon worden!
Tot het einde van de Open Dag kwamen belangstellenden de Grift bezoeken en bleven aan wal napraten om de opgedane ervaringen met elkaar delen.
En…. uiteraard was er ook weer voor de nodige lekkernijen gezorgd.
We kunnen terug kijken op een zeer geslaagde dag!

 

Imola roeit een etappe van de Tour d'Estonia

Waar een lockdown al niet goed voor is….en zo maakte Imola van de nood een deugd.
Ze leende een roei-ergometer van ARV de Grift en begon zich voor te bereiden op de deelname aan de Tour d’Estonia, samen met het Franse Indoor Roeiers Team.
De voorbereiding bestond uit een aantal halve marathons en duurtrainingen.
En als laatste een ergomarathon met een aantal  Grift leden

De Tour d’Estonia is een terugkerend evenement dat plaatst vindt op dezelfde dagen als waarop normaal gesproken de Tour de France plaats vindt.

De skiff oefeningen waren een succes

Op donderdag 16 juli 2020 hebben we vier skiffs in het wedstrijdbad van het Boschbad gelegd. Achttien roeisters en roeiers konden daarmee proberen om vanuit het water weer in de boot te klimmen. En sommigen beheersten de balans in de boot zo goed dat zij zelfs met losse handen in de boot konden staan.

Op 28 juni konden de leden van ARV de Grift weer een vaardigheidsproef afleggen. Vanaf de vereniging roeiden de vijf deelnemers 7, 8 of 10 km richting Dieren en weer terug. De afgelopen weken was één belangrijke bottleneck in het parcours opgeheven: de ondiepte bij de monding van de Veldhuizerspreng is uitgebaggerd. Toch had ook deze editie de nodige uitdagingen voor de deelnemers in petto. Er woei een stevige westenwind waardoor je bij een stuurfoutje direct de kant ingeblazen werd en je ook bij de lage bruggen heel nauwkeurig moest navigeren. En de waterpest vormde aan de beide zijden van de A1 alweer zulke dikke pakketten dat de boten flink afgeremd werden en dat je, als je te veel kracht zette, makkelijk om kon slaan.

René Hertgers bij de vaardigheidsproef 28-06-2020  Conny Jonkers bij de vaardigheidsproef 28-06-2020

Het heeft iets langer geduurd (Apeldoorn-Groningen-Polen-Corona-Groningen-Apeldoorn) maar de roeijacks....ze zijn er !
Nu is het wachten op de eerste wedstrijden en toertochten in den lande waar we ze kunnen showen !
Alhoewel, dat kan in het kader van reclame voor de vereniging, natuurlijk ook in de boot, op de fiets of wandelend hier in Apeldoorn.

Op 13 juni zijn er weer een aantal examens afgenomen.
Mede door het vele skiffen dat momenteel wordt gedaan zijn onderstaande leden een stapje verder op weg naar “nationale roem”.

Nu we geleidelijk uit de lock-down krabbelen, kan er ook op de Grift weer meer geroeid worden.

Mocht aanvankelijk de jeugd zich verheugen in het skiffen, sinds kort zien we ook de volwassenen weer in de skiff op het water.
Doordat er voor de nieuwe leden skiff cursussen worden aangeboden, is het Kanaal regelmatig “vol” met onze skiff-vloot.
Natuurlijk helpt het weer mee en is het bepaald geen straf om in je bootje het water op te gaan.

Het is nog steeds stil op de Grift, maar….

Hoewel we nog steeds in de Lock Down zitten, is er weer een begin van activiteit bij ARV de Grift mogelijk.

Sinds 28 maart hebben de Griftheren een wekelijks virtueel koffieuurtje om de lockdown van ARV de Grift door te komen. We gebruiken Zoom voor een gecombineerde video verbinding. We doen dat op ons vaste after-training tijdstip: zaterdag 10h.